Sales Excellence Awards 2019 - ΙΠΕ

Η ιστοσελίδα είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και ενημερώνεται διαρκώς.

Τα επινίκια της διαγωνιστικής διαδικασίας για τους διακριθέντες στα Sales Excellence Awards 2019 του ΙΠΕ με τη μεγαλύτερη, λαμπρότερη και πολυπληθέστερη από ποτέ Τελετή Απονομής των βραβείων
Το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συγκεντρώθηκαν οι κορυφαίοι των Πωλήσεων της χώρας, οι οποίοι βραβεύθηκαν εκπροσωπώντας τις επιχειρήσεις τους για τα σημαντικά έργα πωλήσεων που σχεδίασαν και εκτέλεσαν με επιτυχία το προηγούμενο έτος. Στην υπέρλαμπρη τελετή απονομής των Sales Excellence Awards 2019 έδωσαν ηχηρό «παρών» περίπου 700 υψηλόβαθμα στελέχη και επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους της αγοράς αναδεικνύοντας την Ελλάδα που διαπρέπει σε έναν κλάδο ζωτικής σημασίας για το μέλλον της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. Η φετινή ήταν η έβδομη διοργάνωση των βραβείων από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) και την Boussias Communications, τα οποία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.

Στην ιστοσελίδα των βραβείων www.salesexcellenceawards.gr μπορείτε να δείτε το video της τελετής, τον πίνακα των βραβείων, καθώς και φωτογραφίες της βραδιάς.

Ο Πρόεδρος ΔΣ του ΙΠΕ, Αντώνης Ποταμίτης, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των βραβείων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά, καθώς και οι μεταβολές στην τεχνολογία αιχμής είναι ραγδαίες. Ως αποτέλεσμα, καθίσταται αναγκαία για τον κλάδο των πωλήσεων η επένδυση σε εκπαίδευση, έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και σε καινοτομία, που στόχο έχουν τη βελτίωση των ατομικών και ομαδικών δεξιοτήτων των στελεχών πωλήσεων και τη χάραξη αποτελεσματικών στρατηγικών. Στο επίκεντρο των στρατηγικών αυτών πρέπει να βρίσκεται, σε κάθε περίπτωση, ο άνθρωπος-καταναλωτής μέσα από στοχευμένες και εξατομικευμένες ενέργειες που οφείλουν να αναπτύσσουν και να παρουσιάζουν οι ομάδες των πωλήσεων καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτές ακριβώς τις στρατηγικές και τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις για να προωθήσουν τις πωλήσεις τους, εντός και εκτός της χώρας, τιμούν και επιβραβεύουν τα Sales Excellence Awards. Επιπλέον, ο κύριος Ποταμίτης αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα αλλά και στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των υποψηφιοτήτων, καθώς και στην εξέλιξη του του θεσμού, δηλώνοντας: «Η επιστήμη των πωλήσεων, εκτός από παρελθόν και παρόν, έχει και μέλλον στη χώρα μας, σε ένα περιβάλλον που διαφοροποιείται και μεταλλάσσεται καθημερινά».

Ο Γενικός Γραμματέας ΔΣ του ΙΠΕ & Project Leader των Sales Excellence Awards 2019, Ηλίας Πολυχρονόπουλος, ανέφερε ότι: «Λάβαμε καταπληκτικές προτάσεις, οι οποίες δυσκόλεψαν το έργο της κριτικής επιτροπής. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βλέπω για ακόμα μία χρονιά ότι γινόμαστε όλο και περισσότεροι, περισσότερες ομάδες πωλήσεων ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας «αγκαλιάζοντας» τα βραβεία. Από το 2013 που ξεκινήσαμε, οι συμμετοχές έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που υποδεχόμαστε στις υποψηφιότητες ΜμΕ και startups. Και ο λόγος που το κάνουμε είναι γιατί η πώληση και το επάγγελμά μας είναι η πλέον παρεξηγημένη έννοια στον χώρο των επιχειρήσεων. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να αλλάξουμε στο Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος. Προσπαθούμε να τοποθετήσουμε το επάγγελμά μας στη θέση που του αξίζει και να ενημερώσουμε τους νέους ανθρώπους για το πόσο συναρπαστικός είναι ο κόσμος των πωλήσεων και ότι αξίζει να ασχοληθούν». Ο κύριος Πολυχρονόπουλος συνέχισε λέγοντας «Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα από τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων πωλητών, το οποίο είναι η έλλειψη αποθάρρυνσης. Είναι οι άνθρωποι των πωλήσεων που δεν το βάζουν κάτω, που δεν αποθαρρύνονται από τις αποτυχίες, αλλά τις χρησιμοποιούν ως εργαλείο γνώσης, είναι αυτοί που είναι σε θέση να χειριστούν συναισθηματικές απογοητεύσεις και να επανέλθουν ― θα πέσουν αλλά θα σηκωθούν. Είναι αυτοί που αποδεικνύουν ότι και μέσα στη κρίση, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, υπάρχουν ευκαιρίες, αρκεί να μην φοβηθείς και να είσαι έτοιμος να κάνεις αλλαγές και να προσαρμοστείς στις τρέχουσες συνθήκες.

Ο Γιώργος Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΙΠΕ, αναφέρθηκε στο έργο του ΙΠΕ σχετικώς με την εκπαίδευση και την πιστοποίηση των Πωλήσεων σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ενημέρωσε ότι ήδη έχουν λειτουργήσει δύο κύκλοι και σύντομα θα ξεκινήσει και τρίτος, ενώ προσκάλεσε όλες τις παρευρισκόμενες εταιρείες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη και αναβάθμιση των ανθρώπων τους στα τμήματα πωλήσεων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρεκόρ συμμετοχών και στη σύνθεση της κριτικής επιτροπής που εφέτος αποτελείται από περισσότερα μέλη ―καταξιωμένα στελέχη από τον χώρο της αγοράς και τον ακαδημαϊκό χώρο― διότι βασικός στόχος της διαδικασίας αξιολόγησης είναι η διεξοδική εκτίμηση όλων των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι.

Τα Τιμητικά Βραβεία απονεμήθηκαν στον Μηνά Τάνες, τον μακροβιότερο Έλληνα μάνατζερ ο οποίος υπηρέτησε την Αθηναϊκή Ζυθοποιία από το 1973 μέχρι το 2008 και άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και στον Φίλιππο Ζαγοριανάκο, που πρόσφατα τέθηκε επικεφαλής 10 χωρών στη LeasePlan, η οποία χρησιμοποίησε για τον διοικητικό ανασχηματισμό της το μοντέλο λειτουργίας του Έλληνα μάνατζερ.

Gold βραβεία κέρδισαν οι εταιρείες: Παπαστράτος, ΟΠΑΠ, Ελαΐς-Unilever Hellas, COSMOTE-Όμιλος ΟΤΕ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Unilever Food Solutions, Vodafone, Παλίρροια, Praktiker Hellas, L’Oreal Hellas, Lidl Hellas, Β. Καυκάς, DHL Express Ελλάδας, West, Cosmote e-value και Coffee Island.

Επίσης, Gold βραβεία στη νέα για φέτος κατηγορία «Νεοφυείς & ΜμΕ στις πωλήσεις» απέσπασαν οι εταιρείες evlogia Αληθινή Γεύση Ελλάδας, NEXYA Next Level Localisation και CityCrop Automated Indoor Farming. Διευθυντής πωλήσεων της Χρονιάς αναδείχθηκε ο Νίκος Φλίγκος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Διανομών Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας για την Παπαστράτος ΑΒΕΣ, ενώ βραβείο «Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς» απονεμήθηκε στις εταιρείες: Παπαστράτος, Mercedes-Benz Ελλάς, Apivita, COSMOTE – Όμιλος ΟΤΕ, Ελαΐς-Unilever Hellas, LeasePlan Hellas, DHL Express Ελλάδας και Avin, Τμήμα Ιδιολειτουργούμενων Πρατηρίων.

Η βραδιά έκλεισε με τους πανηγυρισμούς των νικητών και την ανανέωση της συνάντησης για την επόμενη χρονιά βάζοντας τον πήχη πάντα ψηλότερα!

Χρυσός Χορηγός των βραβείων ήταν η εταιρεία COSMOTEΧορηγοί οι εταιρείες: COSMOTE e-Value, Γερμανός, ΟΠΑΠ και Unilever. Υποστηρικτές οι εταιρείες: Beiersdorf, Heineken West. Χορηγοί Ποτών: Johnnie Walker και Semeli.

Στην ιστοσελίδα των βραβείων www.salesexcellenceawards.gr μπορείτε να δείτε το video της τελετής, τον πίνακα των βραβείων, καθώς και φωτογραφίες της βραδιάς.