Sales Excellence Awards 2023 - ΙΠΕ

11η Τελετή Απονομής των Sales Excellence Awards
Κορυφαίες διακρίσεις
στην μεγαλύτερη γιορτή των Πωλήσεων


Σε γιορτινό κλίμα και με την παρουσία 500 στελεχών, από κορυφαίες εταιρείες, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιουνίου, στο Anassa City Events, η τελετή απονομής των Sales Excellence Awards. Ο θεσμός διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) και την Boussias Events και αποτελεί τα τελευταία 11 χρόνια σημείο αναφοράς για τον χώρο των πωλήσεων καθώς αναδεικνύει κορυφαίες πρακτικές από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.

Η φετινή διοργάνωση σημείωσε νέο ρεκόρ υποψηφιοτήτων, με τον αριθμό των έργων που υποβλήθηκαν να είναι κατά 20% περισσότερα από πέρυσι. Τα έργα υποβλήθηκαν σε 5 βασικούς πυλώνες, με τον πυλώνα που αναφέρεται σε πρωτοβουλίες που αφορούν την Εξαιρετική Απόδοση στις Πωλήσεις να συγκεντρώνει το 38% του συνόλου. Η κατηγορία που αφορά την Αύξηση των Πωλήσεων ήταν αυτή που υποδέχτηκε τον μεγαλύτερο αριθμό, σημειώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Από τα έργα που υποβλήθηκαν φαίνεται μία αύξηση στην επένδυση των εταιρειών σε πρωτοβουλίες που αφορούν την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των στελεχών (62% αύξηση σε σχέση με το 2022), ενώ διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι πρωτοβουλίες που αναφέρονται στην εισαγωγή στην αγορά καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, στις τηλεφωνικές πωλήσεις, στις τεχνολογίες διαχείρισης, αυτοματοποίησης & αναβάθμισης των πωλήσεων. Παράλληλα σταθερή δυναμική έχουν οι πρωτοβουλίες σχετικά με στην πελατοκεντρικότητα – εξυπηρέτηση και ικανοποίηση πελατών και οι προωθητικές ενέργειες σε τελικό σημείο πώλησης.

Τα έργα που υποβλήθηκαν αξιολόγησε ανεξάρτητη επιτροπή που αποτελείται από 38 στελέχη εταιρειών, θεσμικών φορέων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης είναι ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, ο οποίος ευχαρίστησε όλα τα μέλη της επιτροπής, ενώ παράλληλα σημείωσε στον χαιρετισμό του «Στη μετά covid εποχή αποδεικνύεται ότι τα τμήματα πωλήσεων λειτουργούν δυναμικά με εξαιρετικά αποτελέσματα, καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις αναδιοργάνωσης. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά αναγνωρίστηκαν από τα Sales Excellence Awards 2023. Με ρεκόρ συμμετοχές από κάθε άλλη χρονιά και ενεργή εμπλοκή πολλών δεκάδων επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους και όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων».

Aπό την πλευρά του, ο Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος του ΙΠΕ ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής και δήλωσε: «Φέτος, την 11η χρονιά διεξαγωγής των Βραβείων, ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία τόσο σε συμμετοχές όσο και σε αριθμό βραβείων. Το σημαντικότερο όλων ήταν η εισαγωγή νέων εταιρειών στον θεσμό, εταιρείες από διάφορους κλάδους, οι υποψηφιότητες δε, ήταν πολύ υψηλών επιδόσεων και αυτό φάνηκε από το αποτελέσματα των βαθμολογήσεων της επιτροπής αξιολόγησης». Ο κος Ποταμίτης αναφέρθηκε και στο έργο του ΙΠΕ σημειώνοντας: «Καθημερινά και αδιαλείπτως το Δ.Σ και η διεύθυνση του ΙΠΕ εργάζονται για να μπορούν οι πωλήσεις και τα στελέχη τους, να έχουν θέση, οντότητα, άποψη και γνώση στην Ελληνική αγορά. Φροντίζουν ώστε τα μέλη του ΙΠΕ να είναι ικανοποιημένα, παρέχοντάς τους σύγχρονες γνώσεις και εκπαίδευση, κρατώντας έτσι «ζωντανό» το δυναμικό κλάδο των Πωλήσεων».

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
Τα Sales Excellence Awards έδωσαν τιμητική διάκριση στον Γεράσιμο Σκλαβενίτη, για την προσφορά του στον κλάδο του Λιανεμπορίου της χώρας μας και στην δημιουργία μιας αλυσίδας Super Market, με ηγετική θέση όχι μόνο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και ανάμεσα στους 250 κορυφαίους Λιανεμπορίου παγκοσμίως. Το βραβείο παρέλαβε ο κος. Βαγγέλης Κοκκαλάς, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της Επιχείρησης ΙΣ ΣΚΑΛΒΕΝΙΤΗΣ.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Διευθυντής/ Διευθύντρια Πωλήσεων της Χρονιάς
Με τον τίτλο του Διευθυντή Πωλήσεων της Χρονιάς διακρίθηκε ο Αυγουστής Στέφας, Sales Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιϊας.

Στελέχη Πωλήσεων της Χρονιάς
Ως Στελέχη Πωλήσεων της Χρονιάς ξεχώρισαν οι: Δημήτρης Μαθιουδάκης, Διευθυντής Λιανικών Πωλήσεων ZeniΘ, Βάγια Σίμογλου, Head Direct Retail, Παπαστράτος, Χάρης Παπουλίδης, Head Indirect Retail, Παπαστράτος, Πολίνα Στρατή, Digital Commerce Lead East Europe & Digital Marketing Lead South East & Central Europe, Elais - Unilever Hellas S.A., Παντελής Ρωμανίδης, Senior Key Account Manager, SEPTONA και Γιώργος Μπιτινής, Residential Customer Service & Sales Senior Manager OTE-COSMOTE.

Τμήματα Πωλήσεων της Χρονιάς
Τα Τμήματα Πωλήσεων της Χρονιάς ανά επιχειρηματικό Κλάδο που διακρίθηκαν είναι: στο Λιανεμπόριο Καταναλωτικών Αγαθών (FMCG), οι εταιρείες Mondelēz Hellas S.A. και SARANTIS SA, στη Βιομηχανία - Χονδρεμπόριο Καταναλωτικών Προϊόντων (FMCG) οι εταιρείες ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ και ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, στη Τεχνολογία (Τηλεπικοινωνίες, ICT, Ψηφιακά Μέσα) το βραβείο πήρε ο ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ, στις Υπηρεσίες (Ενέργεια, Μεταφορές, Τουρισμός κλπ), η AVIN OIL και η LeasePlan Hellas, στον κλάδο Υγεία, Φάρμακα, Ομορφιά, Ασφάλειες, Well Being, διακρίθηκε η εταιρεία FREZYDERM AΒΕΕ και στον κλάδο Αγροεφοδίων η Timac Agro – ΛΥΔΑ.

Platinum Βραβεία
Τα έργα που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα που διαγωνίστηκαν κατέκτησαν το Platinum βραβείο της Ενότητας. Στην Ενότητα Αριστεία στα Κανάλια & Υποστήριξη Πωλήσεων, το Platinum βραβείο κέρδισε η Παπαστράτος με την πρωτοβουλία «Πωλήσεις μέσω Internet IQOS.com», στην Ενότητα Εξαιρετική Απόδοση στις Πωλήσεις, με Platinum διακρίθηκε ο ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ με την υποψηφιότητα «Τμήμα Operations Roll Out Τηλεφωνικών Πωλήσεων Ομίλου ΟΤΕ», ενώ στην Ενότητα Διάκριση στην Οργάνωση της Διεύθυνσης Πωλήσεων η ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΕΒΕ απέσπασε Platinum με το έργο «Plaisio Skills».

Χρυσοί Χορηγοί της βραδιάς ήταν οι Cosmote , η FrieslandCampina Hellas- ΝΟΥΝΟΥ.
Χορηγοί οι Cosmote e-Value, Diageo, Γερμανός και Ήρων.
Official publication: Marketing Week.