Sales Excellence Awards 2014 - ΙΠΕ

Η ιστοσελίδα είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και ενημερώνεται διαρκώς.

Σύσσωμη η αγορά των πωλήσεων παρευρέθηκε την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, στην τελετή απονομής των Sales Excellence Awards 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, μέσα σε ένα αισιόδοξο κλίμα.

Τα Sales Excellence Awards, τα οποία είναι μία πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ) και διοργανώθηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία Boussias Communications για δεύτερη χρονιά, είναι τα βραβεία που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους στην Ελλάδα.

Στην τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην χώρα μας, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν οι πρακτικές και οι εταιρείες εκείνες που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων, μέσω της αδιάβλητης διαδικασίας, που θεσμοθέτησε το ΙΠΕ και η εταιρεία Boussias Communications, από την κριτική επιτροπή των βραβείων.

Εκτός από τις εταιρείες που βραβεύθηκαν στο τέλος της βραδιάς, απονεμήθηκαν 2 Τιμητικά Βραβεία: στον αείμνηστο Στέλιο Σταυρίδη -το βραβείο παρέλαβε ο γιος του Κωνσταντίνος Σταυρίδης- και στον καθηγητή Γεώργιο Αυλωνίτη για την συνεισφορά τους στο κλάδο των Πωλήσεων.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η δημοσιογράφος κ. Πηνελόπη Γαβρά, ενώ τα βραβεία απένειμαν στους νικητές: Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Στέφανος Κομνηνός, ο κ. Λάμπρος Γιαννούχος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ) και Εμπορικός Διευθυντής της Alumil, ο κ. Μιχάλης Φανδρίδης, Γενικός Γραμματέας του ECR Hellas, ο κ. Νίκος Καραγεωργίου, Πρόεδρος του ΕΣΒΕΠ, ο κ. Θάνος Μαύρος, Γενικός Διευθυντής της Planning SA, ο κ. Χριστόφορος Γκόκας, COO My Market και μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, ο κ. Αλέξανδρος Δούκας, Γενικός Διευθυντής VLTs του ΟΠΑΠ και Αντιπρόεδρος του ΙΠΕ, ο κ. Γιώργος Ευσταθίου, Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου MAPFRE ASISTENCIA και Ταμίας του ΙΠΕ, ο κ. Βλάσης Σταθακόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Άγγελος Μάρκου, Γενικός Διευθυντής Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης και μέλος του Δ.Σ. του ΙΠΕ και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων και Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Δουκίδης.

Χορηγός των βραβείων είναι η εταιρεία WEST SA, Χορηγός Οίνου η Limnos Organic Wines και Χορηγός Καφέ η NESPRESSO.

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των υποψηφιοτήτων και η διαδικασία αξιολόγησης από τα μέλη της κριτικής επιτροπής στα Sales Excellence Awards 2014, τα μοναδικά ετήσια βραβεία πωλήσεων που επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) και η Boussias Communications.

Οι νικητές και τα βραβεία θα ανακοινωθούν στην Τελετή Απονομής των Βραβείων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, στις 19;30 και στην οποία αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Δουκίδη, Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, τον κ. Γιώργο Αλεβιζόπουλο, Managing Director European Surgical Institute, Johnson & Johnson MEDICAL GmbH, τον κ. Νικόλαο Γκουτσούλα, Vice President Consulting, Head EMEA, Oracle Financial Services, τον καθηγητή κ. Νίκο Παναγόπουλο, Πρόεδρο Global Chain Sales, τον κ. Βλάση Σταθακόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Μάρκετινγκ, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κ. Θάνο Μαύρο, Managing Director, Planning SA, τον κ. Χριστόφορο Γκόκα, C.O.O, My Market & Μέλος ΙΠΕ, τον κ. Γιώργο Ευσταθίου, Ταμία του ΙΠΕ και τον κ. Άγγελο Μάρκου, Μέλος Δ.Σ. του ΙΠΕ, μελέτησαν και αξιολόγησαν τις υποψηφιότητες στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, δίνοντας την βαθμολογίες τους, σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ο καθηγητής κ. Γεώργιος Δουκίδης σχολίασε: «Οι φετινές συμμετοχές ήταν ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου και δείχνουν τις βέλτιστες πρακτικές των επιτυχημένων τμημάτων πωλήσεων που προσδιορίζονται από την εξωστρέφεια σε δύσκολες αγορές, την εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων, την αναβάθμιση της εμπειρίας των καταναλωτών στα φυσικά καταστήματα και την χρήση των νέων τεχνολογιών στην αναβάθμιση του ρόλου των πωλητών».

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι φέτος, σημειώθηκε αύξηση 36% στον αριθμό των υποψηφιοτήτων στο διαγωνισμό και 46% αύξηση στις εταιρείες που συμμετείχαν και υπέβαλαν τα projects τους στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων.

Το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) σε συνεργασία με την Boussias Communications, διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τα Sales Excellence Awards, τα βραβεία που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.

Τα Sales Excellence Awards, απευθύνονται σε όλα τα τμήματα πωλήσεων & πωλητές όλων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς και σε όλες τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες και υποστηρίζουν τις πωλήσεις των επιχειρήσεων, που έχουν να επιδείξουν βέλτιστες πρακτικές και πρωτοβουλίες στις πωλήσεις.

Τα βραβεία για το 2014 καλύπτουν τις ενότητες:

Α. Διάκριση στις Πωλήσεις
• Πωλητής της Χρονιάς
• Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς
• Διευθυντής Πωλήσεων της Χρονιάς

Β. Κανάλια Πωλήσεων
• Πωλήσεις Μέσω Αντιπροσώπων
• Τηλεφωνικές πωλήσεις
• Direct Διαφήμιση / Προώθηση
• Πωλήσεις Μέσω Internet

Γ. Εξαιρετική Απόδοση στις Πωλήσεις
• Αύξηση Πωλήσεων
• Αύξηση Εξαγωγών
• Παραγωγικότητα & Απόδοση

Δ. Πωλήσεις & Επιχειρηματική Ανάπτυξη
• Καινοτόμο Προϊόν / Υπηρεσία
• Καινοτόμο Κατάστημα
• Επιτυχημένη Εισαγωγή Προϊόντος
• Επιτυχημένη Έναρξη Εξαγωγών

Ε. Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Πωλητών / Τμήματος
• Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Πωλητών
• Ανάπτυξη Τμήματος Πωλήσεων
• Οργάνωση Νέου Τμήματος / Δικτύου

Ζ. Οργάνωση & Τεχνικές Πωλήσεων
• Τεχνικές Πωλήσεων
• Τεχνολογίες Οργάνωσης
• Αναδιοργάνωση (re-engineering) Πωλήσεων
• Key-Account Management

Η. Καινοτομία στις Πωλήσεις & Πελατοκεντρικότητα
• Καινοτόμες Τεχνολογίες Πώλησης
• Καινοτομία στις Πωλήσεις
• Εξυπηρέτηση Πελατών
• Συνεργασιακές Πρακτικές (εντός της εταιρίας)

Θ. Υπηρεσίες & Λύσεις Πωλήσεων
• Οργάνωση & Ανάπτυξη Πωλήσεων / Τμήματος
• Εκπαιδευτικά Προγράμματα
• Direct Διαφημιστική Καμπάνια
• Call-Center
• Υπηρεσίες & Συστήματα Πληροφορικής

Ι. Αριστεία Πωλήσεων – Μεταποίηση

Κ. Αριστεία Πωλήσεων – Λιανεμπόριο (Β-Β και Β-C)

Λ. Αριστεία Πωλήσεων – Υπηρεσίες

Δηλώστε συμμετοχή και διεκδικήστε την διάκριση και την προβολή που αξίζει σε εσάς, στην ομάδα σας και στην εταιρεία σας!

Υποβολή Υποψηφιοτήτων: μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2014
Τελετή Απονομής Βραβείων: Μάρτιος 2014

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά τη συμμετοχή σας για το διαγωνισμό στο www.salesexcellenceawards.gr

Τιμητικά Βραβεία:

1. Στέλιος Σταυρίδης
Είχε μακρά και πετυχημένη πορεία επαγγελματία manager από το 1984, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες Ελληνικές βιομηχανίες και οργανισμούς (όπως Lavipharm, Ηρακλής, Αιγαίον, ΕΛΔΑ, ΕΥΔΑΠ, ΤΑΙΠΕΔ). Το 1991 ίδρυσε τον επιχειρηματικό Όμιλο Piscines Ideales. Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας. Είχε διατελέσει Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

2. Γεώργιος Αυλωνίτης
Είναι Καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Η συμβολή του στους χώρου του Μάρκετινγκ και των Πωλήσεων έχει ανaγνωρισθεί διεθνώς αφού διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (European Marketing Academy – EMAC) καθώς και πρόεδρος του Global Sales Science Institute (GSSI). Είναι επίσης από τους εμπνευστές της Ίδρυσης της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ της οποίας είναι και εκλεγμένος Πρόεδρος. Έχει διατελέσει σύμβουλος και εκπαιδευτής σε θέματα στρατηγικού Μάρκετινγκ και Οργάνωσης Πωλήσεων σε περισσότερες από 80 επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κατηγορία Εταιρεία Βραβείο
Ενότητα: Διάκριση στις Πωλήσεις
Διευθυντής Πωλήσεων της Χρονιάς Χριστίνα Καρτσιώτου – OTE TV GOLD
Πωλητής της Χρονιάς Κωνσταντίνος Πρωτονοτάριος – IKTINOS HELLAS SA GOLD
Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς CYTA ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΕ SILVER
Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT SILVER
Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς NESTLE HELLAS BRONZE
Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ BRONZE
Ενότητα: Κανάλια Πωλήσεων
Direct Διαφήμιση / Προώθηση ΕΛΑΪΣ-UNILEVER ΗELLAS GOLD
Direct Διαφήμιση / Προώθηση SONY MOBILE-MSPS SILVER
Πωλήσεις μέσω Internet ORIFLAME ΕΛΛΑΣ GOLD
Πωλήσεις μέσω Internet PRAKTIKER HELLAS SILVER
Ενότητα: Εξαιρετική Απόδοση στις Πωλήσεις
Παραγωγικότητα & Απόδοση PUBLIC GOLD
Αύξηση Εξαγωγών ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT SILVER
Αύξηση Πωλήσεων MERCEDES-BENZ HELLAS SA SILVER
Αύξηση Πωλήσεων CYTA ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΕ BRONZE
Αύξηση Πωλήσεων IMPERIAL TOBACCO HELLAS BRONZE
Αύξηση Πωλήσεων NESTLE HELLAS BRONZE
Ενότητα: Πωλήσεις & Επιχειρηματική Ανάπτυξη
Επιτυχημένη Εισαγωγή Προϊόντος DIAGEO HELLAS GOLD
Επιτυχημένη Εισαγωγή Προϊόντος L’OREAL HELLAS-GARNIER GOLD
Επιτυχημένη Εισαγωγή Προϊόντος ΕΛΑΪΣ-UNILEVER ΗELLAS GOLD
Επιτυχημένη Εισαγωγή Προϊόντος GLAXOSMITHKLINE ΑΕΒΕ SILVER
Επιτυχημένη Εισαγωγή προϊόντος MERCEDES-BENZ HELLAS SA BRONZE
Επιτυχημένη Εισαγωγή προϊόντος ΟΚΤΑΒΙΤ ΑΕ BRONZE
Επιτυχημένη Έναρξη Εξαγωγών MCCAIN HELLAS BRONZE
Ενότητα: Προϊοντική & Καναλική Καινοτομία
Καινοτόμο Κατάστημα APIVITA GOLD
Καινοτόμο Κατάστημα ELECTRONET-ΠΙΣΟΥΛΑΚΗΣ-ΡΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ (ENTERSOFT) GOLD
Καινοτόμο Προϊόν/Υπηρεσία JOHNSON & JOHNSON HELLAS CONSUMER SILVER
Καινοτόμο Προϊόν/Υπηρεσία ΕΛΑΪΣ-UNILEVER ΗELLAS SILVER
Καινοτόμο Προϊόν/Υπηρεσία FREZYDERM ΑΒΕΕ BRONZE
Καινοτόμο Προϊόν/Υπηρεσία NESTLE HELLAS – MSPS AE BRONZE
Ενότητα: Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Πωλητών / Τμήματος
Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Πωλητών Γ.ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΑΕ SILVER
Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Πωλητών ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ SILVER
Οργάνωση Νέου Τμήματος / Δικτύου ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ SILVER
Οργάνωση Νέου Τμήματος / Δικτύου OTE TV – WEST SA BRONZE
Ενότητα: Οργάνωση & Τεχνικές Πωλήσεων
Key Account Management ORIFLAME ΕΛΛΑΣ SILVER
Τεχνολογίες Οργάνωσης ENTERSOFT – L’OREAL HELLAS BRONZE
Τεχνολογίες Οργάνωσης WIND HELLAS BRONZE
Ενότητα: Καινοτομία στις Πωλήσεις & Πελατοκεντρικότητα
Καινοτόμες Τεχνολογίες Πώλησης IMPERIAL TOBACCO HELLAS GOLD
Καινοτόμες Τεχνολογίες Πώλησης JOHNSON & JOHNSON HELLAS CONSUMER BRONZE
Καινοτομία στις Πωλήσεις ΕΛΑΪΣ-UNILEVER ΗELLAS SILVER
Εξυπηρέτηση Πελατών HELLAS ON LINE SILVER
Εξυπηρέτηση Πελατών PUBLIC SILVER
Εξυπηρέτηση Πελατών PISCINES IDEALES BRONZE
Ενότητα: Υπηρεσίες & Λύσεις Πωλήσεων
Οργάνωση & Ανάπτυξη Πωλήσεων / Τμήματος ADUS ΕΠΕ BRONZE
Εκπαιδευτικά Προγράμματα MEDIA SATURN (MEDIA MARKT) ΒRONZE
Ενότητα: Αριστεία Πωλήσεων
Μεταποίηση JOHNSON & JOHNSON HELLAS CONSUMER GOLD
Υπηρεσίες BUSINESSLIKE COMMUNICATION SERVICES GOLD
Υπηρεσίες HELLAS ON LINE SILVER
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.salesexcellenceawards.gr, προκειμένου να δείτε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την Τελετή Απονομής των Βραβείων.

Πληροφορίες: Νατάσσα Νάκη, Τ.: 210-6617777 (εσωτ. 370), e-mail: nakin@boussias.com