14ο Παννελήνιο Συνέδριο Πωλήσεων: Δελτίο Τύπου - ΙΠΕ

14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
«CX Puzzle»
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Σε γιορτινή ατμόσφαιρα και σε ένα υπέροχο σκηνικό, το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, καλωσόρισε, στην κατάμεστη αίθουσα VMAX SPHERA στο The Mall Athens, τους συμμετέχοντες, στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων «CX Puzzle» την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε, ο Πρόεδρος του ΙΠΕ, Αντώνης Ποταμίτης, με την παρουσίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Advisory Board του ΙΠΕ για να αναφερθεί στη συνέχεια στη σημαντικότητα της έρευνας που διεξήχθη αποκλειστικά για το ΙΠΕ, από την MRB Hellas και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, προτείνοντας στο κοινό να την παρακολουθήσει από την πλευρά του επαγγελματία αλλά και από την πλευρά του καταναλωτή. Παρότρυνε κάθε μέλος του ΙΠΕ, να μάθει τον εαυτό του, να αναγνωρίσει τα ταλέντα του και να αγκαλιάσει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει. Αρωγός σε κάθε προσπάθεια, είναι το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος που στόχο έχει, πρωτίστως την προσωπική ευτυχία, αλλά και την επιτυχία του κάθε μέλους του. Κλείνοντας, κάλεσε τον coach Παναγιώτη Γιαννάκη στη σκηνή ο οποίος μίλησε για την σημαντικότητα της συνεισφοράς στους άλλους, και πόσο τον βοήθησε τον ίδιο, στο να εξελίσσεται σε καλύτερος παίκτης και αργότερα σε καλός coach, η στάση που είχε να βοηθάει τους συμπαίκτες τους μέσα και έξω από το γήπεδο.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, παρουσίασε την πολυαναμενόμενη έρευνα που ολοκληρώθηκε από την MRB HELLAS σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για λογαριασμό αποκλειστικά του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος, τον Νοέμβριο του 2023, σε 3 διαφορετικούς κλάδους της αγοράς, με στόχο να αναδείξει τις δομικές διαστάσεις του Customer Experience και τις Στρατηγικές του Προτεραιότητες. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, 6 στους 10 πελάτες θυμούνται μια καλή εμπειρία, ορθολογικά τα κριτήρια των Gen Z Shoppers ενώ συναισθηματικοί και relational φαίνεται ότι είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τους καταναλωτές στα Super Market. Συμπερασματικά, το customer experience είναι ένα human experience, τόνισε ο Δημήτρης Μαύρος.

Τα κομμάτια του «παζλ» προσπάθησαν να ενώσουν, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου, Μαρίας Νεφέλης Σαράφογλου οι εκλεκτοί συμμετέχοντες του πάνελ που ακολούθησε. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, απάντησε σε φλέγοντα ερωτήματα που απασχολούν την αγορά, την ακρίβεια ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι και ο ίδιος ξεκίνησε ως Πωλητής, επάγγελμα το οποίο άσκησε για 12 ολόκληρα χρόνια. Ο Ιoρδάνης Αδαμόπουλος, Country Manager Reckitt Healthcare Greece, Cyprus, North Macedonia, Albania, συμφώνησε ότι τελικά το customer experience είναι ένα human experience, και ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, τόνισε τη σημασία της βιωσιμότητας της μάρκας και πως τα επώνυμα προϊόντα έχουν πλέον περιφρουρήσει την ποιότητά τους. Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, εντυπωσιασμένος από τα υψηλά σκορ ικανοποίησης στην έρευνα, για τον κλάδο των Super Market, ωστόσο επισήμανε πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος, Managing Director της Mondelez Greece & Cyprus, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο άνθρωπος και κατά συνέπεια ο εργαζόμενος έχει και θα πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη αξία.

Μια εμπνευσμένη ομιλία που καθήλωσε το κοινό, ακολούθησε από τον Κωνσταντίνο Καρυπίδη, Confidence & Performance Coach, Psychotherapist. Μίλησε για το ABC (Always Be Closing) και το μέλλον των πωλήσεων και εξήγησε γιατί οι παραδοσιακοί μέθοδοι πωλήσεων, είναι πλέον ξεπερασμένες.

Το παρόν έδωσε και η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου κάνοντας εκτενή αναφορά στην εμπειρία που βιώνουν πολίτες και επιχειρήσεις στις μετακινήσεις και τις μεταφορές και ποια είναι τα πλάνα της κυβέρνησης για να βελτιώσουν την εμπειρία αυτή.

Μέσω video παρουσιάστηκε η στοχευμένη ομιλία του μοναδικού Έλληνα που έχει τιμηθεί με βραβείο Turing και θεωρείται διάνοια της πληροφορικής σε παγκόσμιο επίπεδο, καθηγητή Ιωσήφ Σηφάκη, που μίλησε μεταξύ άλλων για το πόσο απασχολεί την ανθρωπότητα, η ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ευθύνη του ανθρώπου να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία χωρίς να της επιτρέπει να αποφασίζει για αυτόν. Κατά την άποψή του δεν κινδυνεύει ο άνθρωπος από τις μηχανές, επειδή μια μέρα θα ξεπεράσουν τη νοημοσύνη του, ωστόσο είναι πιθανόν οι άνθρωποι να εξαρτηθούν από τις μηχανές ή να τις αφήσουν να παίρνουν αποφάσεις ανεξέλεγκτα και αυτό θα αποτελούσε ένα κακό σενάριο για την ανθρωπότητα.

Σε απάντηση και σε συνέχεια της παραπάνω ενότητας, ο Κωνστνατίνος Ρ. Ζησιμόπουλος Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής μίλησε για την σημαντικότητα της ενίσχυσης της συναισθηματικής νοημοσύνης σε ένα ρομποτικό περιβάλλον, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο καθηγητής και συγγραφέας Πρύτανης New York College, Δημήτρης Μπουραντάς ανέπτυξε το σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο της ηγεσίας, και αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που έχει ένας ηγέτης. Ηγέτης δεν γίνεται κανείς επειδή το δόθηκε η εξουσία, ο πραγματικός ηγέτης κερδίζει τη θέση και τον τίτλο αυτόν.

Στην τελευταία ενότητα του συνεδρίου, ο Μανώλης Σφακιανάκης, Head & Founder of CSI Institute, CEO of GR.I.S.S., Phd Candidate University of Piraeus, παρουσίασε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου και ασφαλούς πλοήγησης, στατιστικά δεδομένα διαδικτυακής συμπεριφοράς, εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για ενδεχόμενη επικινδυνότητα στην μη ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Στον γενικό συντονισμό του συνεδρίου ήταν η δημοσιογράφος, Μαρία Νεφέλη Σαράφογλου, ενώ το συνέδριο υποστήριξαν οι:
• Platinum Χορηγός: Elpedison
• Χρυσοί Χορηγοί: Cosmote, Cosmote e-Value, Magic, Reckitt, West,
• Χορηγοί: Eurobank, Αθηναϊκή Ζυθοποϊα, Τράπεζα Πειραιώς
• Υποστηρικτές: Agrino, Bonduelle, Coffee Island, Danone-Nutricia, Elgeka, Eurocatering, Evlogia, Linkage, Mendelez, Nestle, New York College, Sarantis, Segafredo, Septona, Trata, Aμβυξ, Μπάρμπα Στάθης
• Χορηγοί επικοινωνίας: Advertising.gr, BNB Daily, Daily Fax, FNB Daily, Marketing Week, Retail Business, Retail Today, SMEs
• Χορηγός σκηνικών: Jysk