6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων - ΙΠΕ

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων με θέμα «Οι Πωλήσεις στο κέντρο της Ανάπτυξης», το οποίο διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μάρκετινγκ (Athens Laboratory of Research in Marketing – A.LA.R.M.) και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το συνέδριο, που τελούσε υπό την αιγίδα του ΕΣΒΕΠ και του ΣΕΛΠΕ, παρακολούθησαν περισσότερα από 500 ανώτατα και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους. Στο ξεκίνημα χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Λάμπρος Γιαννούχος, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΙΠΕ, ο κ. Νίκος Καραγεωργίου, Πρόεδρος του ΕΣΒΕΠ, ο κ. Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, καθώς και ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Διευθυντής Αναπτυξιακών Πολιτικών του ΣΕΒ. Το συνέδριο συντόνισε η Αριάδνη Εξωμανίδου, Γραμματέας ΔΣ του ΙΠΕ.

Μεταξύ των θεμάτων που αναδείχθηκαν ήταν η ανάγκη των πωλητών να βελτιώσουν τις τεχνικές και γνωστικές τους ικανότητες, να υιοθετήσουν σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, αλλά και η ανάγκη τα δίκτυα πωλήσεων να ανασυνταχθούν ώστε να ανταπεξέλθουν στις επίκαιρες προκλήσεις που δημιουργούνται εξαιτίας της κρίσης αλλά και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για ανάπτυξη νέων διαδικασιών, νοοτροπιών και δεξιοτήτων, που θα αναδείξουν τις Πωλήσεις ως οδηγό προς την Ανάπτυξη.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων είναι ο πλέον επιτυχημένος και δημοφιλής θεσμός στο χώρο των Πωλήσεων και διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη φορά από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ), με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ (ALARM) και του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το συνέδριο φιλοξενεί κάθε χρόνο τις κορυφαίες τάσεις και απόψεις αναφορικά με τον ρόλο των πωλήσεων στο σύγχρονο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και στην ανάπτυξη. Φέτος το συνέδριο μεταξύ άλλων αναδεικνύει Ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις που άντεξαν, προόδευσαν και αναπτύχθηκαν μέσα στην ύφεση, αναλύει το ρόλο της τεχνολογίας στην ανάπτυξη των δικτύων πωλήσεων, ενώ εξαίρει την σημασία του ανθρωπίνου κεφαλαίου ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των πωλήσεων.

Αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα πάνελ συζήτησης του συνεδρίου, όπου ανώτατα στελέχη εταιρειών, τραπεζών και εταιρειών συμβούλων, με την βοήθεια των 600 στελεχών και επιχειρηματιών που αναμένεται να συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου, θα αναζητήσουν βιώσιμες και καινοτόμες πρακτικές για μία ανάπτυξη στη χώρα μας που θα βασίζεται σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών συγκαταλέγονται κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων και ακαδημαϊκοί:

 • Δρ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Dixons South East Europe SΑ
 • Γιώργος Βουτυράς, Διευθυντής Οργάνωσης και Πληροφορικής, Metro ΑΕΒΕ
 • Λάμπρος Γιαννούχος, Πρόεδρος, ΙΠΕ
 • Παναγιώτης Γκεζερλής, Σύμβουλος ηλεκτρονικού Επιχειρείν
 • Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.), Δ/ντης Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN)
 • Νικόλαος Ζώης, Διευθυντής Πωλήσεων, Αθηναϊκή Ζυθοποιία
 • Νίκος Καβαλιεράτος, Εμπορικός Διευθυντής, Impact
 • Νικόλαος Καραγεωργίου, Πρόεδρος, ΕΣΒΕΠ
 • Βενετία Κουσία, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Manpower Group Hellas
 • Μαρίκα Λάμπρου, Γενική Διευθύντρια, Intersys
 • Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος, ΣΕΛΠΕ
 • Σταύρος Μποζίκας, HR Director, Elbisco ΑΒΕΕ
 • Γιάννης Μποζοβίτης, Διευθυντής Πωλήσεων & HR, Praktiker Hellas
 • Γιώργος Ξηρογίαννης, Διευθυντής Αναπτυξιακών Πολιτικών, ΣΕΒ
 • Αγγελική Παπαγεωργίου, Εμπορική Διευθύντρια, Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΕΒΕ
 • Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δημοσιογράφος, Καθημερινή-ΣΚΑΪ
 • Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού, Όμιλος ΟΤΕ
 • Τάσος Πατσιλινάκος, Εμπορικός Διευθυντής, Entersoft
 • Δημήτρης Πρίντζιος, SVP of Operation, ΑΒ Βασιλόπουλος
 • Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής, Group Chief Digital officer, Eurobank
 • Πάνος Τσάκος, Managing Partner & Chief Marketing Officer, Viva Wallet
 • Kαθ. Νίκος Χριστοδουλάκης, Αντιπρόεδρος, Τράπεζα Πειραιώς

Δηλώσεις συμμετοχών – Πληροφορίες: Βίκυ Χαραλάμπους, email: vcharalambous@boussias.com, τηλ: 2106617777 (εσωτ.373)

Πληροφορίες ΙΠΕ: Ράνια Τσελέπογλου, τηλ: 6948949594, email: contact@ipe.org.gr

Στόχος του συνεδρίου ήταν να συζητηθούν και να αναλυθούν καίρια θέματα που αφορούν στις πωλήσεις στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης σε τέσσερις ενότητες:

Η πρώτη ενότητα ασχολήθηκε με τον ιδιαίτερο ρόλο και τη συμβολή της  τεχνολογίας στην ανάπτυξη αποτελεσματικών δικτύων πωλήσεων, υπό το συντονισμό του Παναγιώτη Γκεζερλή, CEO και Head of Consulting της Convert Group eBusiness Consulting. Το πάνελ των ομιλητών αποτέλεσαν ο Γιώργος Βουτυράς, Διευθυντής Οργάνωσης και Πληροφορικής της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, ο Στέλιος Ηλιάκης, Γενικός Διευθυντής της Sleed, ο Νίκος Καβαλιεράτος, Εμπορικός Διευθυντής της Impact, ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DIS και ο Τάσος Πατσιλινάκος, Εμπορικός Διευθυντής της Entersoft.

Στην δεύτερη ενότητα μίλησαν κορυφαίοι Έλληνες managers για την διάρθρωση επιτυχημένων δικτύων πωλήσεων που παρά την ύφεση είναι αποτελεσματικά και εμφανίζουν σταθερή ανοδική ανάπτυξη. Συντονιστής του πάνελ ήταν η Μαρίκα Λάμπρου, Γενική Διευθύντρια της Intersys και μέλος ΔΣ της ΕΑΣΕ. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Αθανάσιος Δόσης, Διευθυντής δικτύου των καταστημάτων Public, o Σπύρος Μπιτσώρης, Εμπορικός Διευθυντής της φαρμακευτικής Specifar-Actavis, η Αγγελική Παπαγεωργίου, Εμπορική Διευθύντρια της Αλουμίνιον της Ελλάδος, ο Δημήτρης Πρίντζιος, SVP of Operation της ΑΒ Βασιλόπουλος και ο Πάνος Τσάκος, Managing Partner και Chief Marketing Officer του Ομίλου Εταιρειών Viva.

H τρίτη ενότητα του συνεδρίου ασχολήθηκε με την οργάνωση και την βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και τον θετικό αντίκτυπο που δημιουργεί στη εύρυθμη λειτουργία και στην αποτελεσματικότητα των δίκτυα πωλήσεων και τη συντόνισε ο Γιάννης Μποζοβίτης, Διευθυντής Πωλήσεων και Ανθρώπινου Δυναμικού της Praktiker Hellas. Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση συμμετείχαν κορυφαία στελέχη από μεγάλες επιχειρήσεις, ο Νικόλαος Ζώης, Διευθυντής Πωλήσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η Βενετία Κουσία, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Manpower Group Hellas, ο Τάσος Μυλωνάς, Διευθυντής Στρατηγικής Δικτύου Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και η Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ.

Η τέταρτη και τελευταία ενότητα, που αποτέλεσε την κορύφωση του συνεδρίου, είχε τίτλο «Ανάπτυξη… ποια ανάπτυξη για την επόμενη μέρα» και στο πλαίσιο αυτής, κορυφαίοι γνώστες του Επιχειρείν στην Ελλάδα συζήτησαν σε πάνελ καίρια θέματα του χώρου των πωλήσεων και του management, τα οποία απασχολούν την επιχειρηματικότητα σήμερα, με κύριο ζητούμενο την ανάπτυξη που θα βγάλει τη χώρα από την ύφεση. Το πάνελ συντόνισε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ενώ συμμετείχαν ο Δρ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dixons South East Europe, ο καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, Διευθυντής Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Παντελής Τζωρτζάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Quest και ο καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης, Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Χρυσός Χορηγός του συνεδρίου ήταν η εταιρεία ENTERSOFT
Χορηγοί: VOLVO, WEST, IMPACT, PRAKTIKER, DIS
Υποστηρικτές: ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ-ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ARLA FOODS, AVIS, CVEXPERTS, DEPEND, ΕΥΡΗΚΑ, JOHNSON & JOHNSON, KROCUS KOZANIS PRODUCTS, ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ, ΜΕΤΡΟ-MYMARKET, NEON ENERGY, NETU, REPSONSE, SLEED, SONY MOBILE, UNILEVER, VIVA WALLET
και Χορηγοί Επικοινωνίας η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο ΣΚΑΪ.

Την διοργάνωση του συνεδρίου ανέλαβε η εταιρεία Boussias Communications.
Πληροφορίες: Βασίλης Καφίρης, Τ.: 210- 661 7777 (εσωτ. 132),
e-mail: vkafiris@boussias.com