4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων - ΙΠΕ

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων με θέμα «ΜΑΘΕ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ-ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Νέες Τάσεις και Διεθνείς Προοπτικές στο Χώρο των Πωλήσεων», το οποίο διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μάρκετινγκ (Athens Laboratory of Research in Marketing – A.LA.R.M.) και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το συνέδριο, που τελούσε υπό την αιγίδα του ΣΕΛΠΕ, παρακολούθησαν περισσότερα από 600 ανώτατα και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων. Στο ξεκίνημα χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Λάμπρος Γιαννούχος, Πρόεδρος Δ.Σ του ΙΠΕ, ο κ. Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, ο κ. Νίκος Καραγεωργίου, Πρόεδρος του ΕΣΒΕΠ και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αφοί Καραγεωργίου, καθώς και ο κ. Γιώργος Αυλωνίτης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Εργαστηρίου Marketing A.LA.R.M.

Μεταξύ των θεμάτων που αναδείχθηκαν ήταν η ανάγκη των τμημάτων πωλήσεων να βελτιώσουν τις γνωστικές τους ικανότητες, να ανακαλύψουν και να σχεδιάσουν νέες λύσεις, αλλά και η επιτακτική πλέον ανάγκη τα τμήματα αυτά να δράσουν ορθολογικά, ρεαλιστικά και αποτελεσματικά στο έντονα παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό – και όχι μόνο – περιβάλλον, το οποίο αλλάζει διαρκώς.

Το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μάρκετινγκ (Athens Laboratory of Research in Marketing – A.LA.R.M.) και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν στις 9 Ιουλίου 2013, στο ξενοδοχείο Intercontinental, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων με θέμα «ΜΑΘΕ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ-ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Νέες Τάσεις και Διεθνείς Προοπτικές στο Χώρο των Πωλήσεων».

Το συνέδριο αυτό αποτελεί τη συνέχεια των τριών προηγούμενων εξαιρετικά επιτυχημένων εκδηλώσεων στις οποίες συμμετείχαν πλέον των 1300 ανωτάτων και ανωτέρων διευθυντικών στελεχών, του Ιδιωτικού Τομέα, καθώς και πολλοί επιχειρηματίες.

Στόχος του συνεδρίου είναι να συζητηθούν και να αναλυθούν καίρια θέματα που αφορούν τις πωλήσεις στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης σε τέσσερις ενότητες:

• ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ: Κορυφαίοι Έλληνες Managers στη Διεθνή Αρένα Πωλήσεων
• ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΩΡΑ: Νέες Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα (Τουρισμός, Ναυτιλία, Φαρμακοβιομηχανία, Εξαγωγές, Περιβάλλον)
• ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Βέλτιστες Πρακτικές Πωλήσεων από Επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στο πρόσφατο διαγωνισμό Sales Excellence Awards
• ΡΩΤΗΣΕ ΤΩΡΑ: Αναδεικνύοντας το Αύριο με Ερωτήσεις του Σήμερα

Ομιλητές θα είναι γνωστά στελέχη πωλήσεων, επιχειρηματίες/CEOs καθώς και αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί και οι παρουσιάσεις θα βασισθούν σε βέλτιστες πρακτικές γνωστών εταιριών και σε πρωτότυπες έρευνες/μελέτες.

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 6948 949594 ή στο contact@ipe.org.gr.

Η συμμετοχή για τα Μέλη του ΙΠΕ είναι δωρεάν.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να συζητηθούν και να αναλυθούν καίρια, θέματα που αφορούν στις πωλήσεις στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης σε τέσσερις ενότητες:

Στην πρώτη ενότητα μίλησαν κορυφαίοι Έλληνες managers για τη «διεθνή αρένα πωλήσεων», υπό το συντονισμό του καθηγητή Γιώργου Δουκίδη, Διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πάνελ των ομιλητών αποτέλεσαν οι Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Managing Director European Surgical Institute της Johnson & Johnson Medical, ο Νίκος Κουτσουλάς, Vice President Consulting, Head EMEA της Oracle Financial Services, ο Αντώνης Μπαρούμας, Vice President της Sony Mobile Communication και ο Γρηγόρης Σκλήκας, Executive Director Consumer Products Europe της FrieslandCampina.

H δεύτερη ενότητα ασχολήθηκε με τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, σε τομείς όπως τουρισμός, φαρμακοβιομηχανία, εξαγωγές, περιβάλλον, ενώ κινήθηκε υπό το συντονισμό του καθηγητή Γιώργου Αυλωνίτη, Καθηγητή ΟΠΑ, Διευθυντή του Εργαστηρίου Marketing A.LA.R.M. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Δρ. Παντελής Βογιατζής, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικών Θεμάτων & Υποστήριξης Θεμάτων Ποιότητας της Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος, ο Βασίλης Κάτσος, Πρόεδρος της Pharmathen, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pelopac Mediterranean Food Specialties και η Χαρά Νταλέκου, Διευθύντρια Marketing της Aegean Airlines.

H τρίτη ενότητα του συνεδρίου ασχολήθηκε με τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων από επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στο πρόσφατο διαγωνισμό Sales Excellence Awards και τη συντόνισε ο Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Response. Σε αυτή συμμετείχαν, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πάνελ, η Αριάδνη Εξωμανίδου, Διευθύντρια Πωλήσεων της HellasOnLine, ο Δημήτρης Ζηδιανάκης, Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων Public, ο Νίκος Νικηφορίδης, Διευθυντής Πωλήσεων της Imperial Tobacco Hellas και ο Αβραάμ Χαϊλαζόπουλος, National Account Manager της Ελαïς-Unilever Hellas.

Η τέταρτη και τελευταία ενότητα, που αποτέλεσε την κορύφωση του συνεδρίου, είχε τίτλο «Ρώτησε τώρα: Αναδεικνύοντας το Αύριο με Ερωτήσεις του Σήμερα» και στο πλαίσιο αυτής, κορυφαίοι επιχειρηματίες και CEOs συζήτησαν σε πάνελ καίρια θέματα του χώρου των πωλήσεων και του management, τα οποία απασχολούν το επιχειρείν σήμερα. Το πάνελ συντόνισαν ο Αλέξανδρος Δούκας, Γενικός Διευθυντής του ΟΠΑΠ και ο Θεόδωρος Λιακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Hellas Medical. Σε αυτό συμμετείχαν ο Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Executive Vise President & CEO of South Eastern Europe & Indonesia του Delhaize Group, o Zαχαρίας Πιπερίδης, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΤΕ και ο Στέλιος Σταυρίδης, Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.  Στη συζήτηση συμμετείχαν και δύο Έλληνες αθλητές, οι οποίοι μίλησαν για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, μέσα από τις προσωπικές τους, αθλητικές επιτυχίες, που έδειξαν τη δύναμη του ελληνισμού σε όλο τον κόσμο. Oι αθλητές αυτοί ήταν ο Περικλής Ηλίας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ποδηλάτου και ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος, αρχηγός της εθνικής αποστολής που το 2004 κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ. Η συζήτηση κινήθηκε και σε θεσμικά ζητήματα, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων σημαντικές πρωτοβουλίες φορέων όπως του ΤΑΙΠΕΔ (που αφορούν ζητήματα μεγάλων επενδύσεων), του Eλληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου (για την ίδρυση νέου επιχειρηματικού ινστιτούτου) κ.α.

Χρυσοί Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες: ΟΤΕ-COSMOTE, COCA COLA 3E και PROCTER & GAMBLE HELLAS.
Χορηγοί: FRIESLAND CAMPINA, ΕΛΑΪΣ – UNILEVER HELLAS, WIND HELLAS, HOL, MORRIS / FUNAI, PROTERGIA, PUBLIC, PHARMATEN, PELOPAC, AEGEAN AIRLINES, SONY MOBILE COMMUNICATIONS, MAPFRE, JOHNSON & JOHNSON, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ICAP, PRAKTIKER, DIAGEO, AVIS
Υποστηρικτές: RESPONSE, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ, SAFILO, KROKOS KOZANIS, OTE ACADEMY, METRO, IMPACT και Χορηγοί Επικοινωνίας η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο ΣΚΑΪ.

Την διοργάνωση του συνεδρίου ανέλαβε η εταιρεία Boussias Communications.

Πληροφορίες: Νατάσσα Νάκη, Τ.: 210- 661 7777 (εσωτ. 370), e-mail: nakin@boussias.com