ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΙΠΕ - ΙΠΕ

Την πρώτη Συνάντηση Κορυφής διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) μεταξύ επιλεγμένων μελών του και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS Pharma και Προέδρου της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, κυρίου Κωνσταντίνου Ευριπίδη. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν οι προκλήσεις του επιχειρείν και του κλάδου των πωλήσεων μέσα στην κρίση, καθώς και τα συστατικά μιας επιτυχημένης πορείας είτε από μια διοικητική θέση είτε από το ρόλο του επιχειρηματία και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στην Evripides Art Gallery στο Κολωνάκι.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Ευριπίδης ανέφερε πως η διαμόρφωση ενός καλού βιογραφικού σε εταιρείες με ισχυρή παρουσία, η διαρκής εκπαίδευση και κατάρτιση του κάθε στελέχους στο αντικείμενό του και η εστίαση στα καλά αποτελέσματα και τους υψηλούς στόχους είναι από τα πλέον βασικά συστατικά για μια προσωπική πορεία ανάπτυξης. Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη συνάντηση ή σε εκείνους που ενδιαφέρονται για το επιχειρείν, τους προέτρεψε να μην φοβούνται το ρίσκο της επιχειρηματικότητας, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την οικονομία, αλλά να τολμήσουν αναπτύσσοντας ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο πλάνο αντιμετώπισης των προκλήσεων με διαφορετικά σενάρια, προσαρμοσμένα στις εξελίξεις του περιβάλλοντος. Τόνισε, επίσης, τη σημασία της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό και στο ευχάριστο εργασιακό κλίμα, που χτίζεται ανταμείβοντας την προσπάθεια των ανθρώπων, καλλιεργώντας ανοιχτή επικοινωνία και κατανόηση σε όλα τα επίπεδα, γιορτάζοντας τις επιτυχίες ως μια ομάδα και βέβαια με θετική διάθεση και χαμόγελο.

Τι είναι οι συναντήσεις κορυφής του ΙΠΕ
Πραγματοποιούνται κάθε μήνα σε κλειστές ομάδες (12-15 μελών του ΙΠΕ), με τη μορφή διαδραστικής συζήτησης με ανοιχτές ερωτήσεις, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν συμβουλές μέσα από την προσωπική διαδρομή, τον τρόπο σκέψης, τις βέλτιστες πρακτικές και τις προκλήσεις επιτυχημένων managers από διάφορους κλάδους της εγχώριας επιχειρηματικότητας και να θέσουν τις ανησυχίες τους.