Καλωσορίζοντας το 2021 - ΙΠΕ

Με συστατικά την καλή διάθεση, την αισιοδοξία και την πίστη ότι θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δοκιμασία, το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος οργάνωσε τη διαδικτυακή φέτος κοπή της πίτας για το 2021 και απέστειλε εξ αποστάσεως τις ευχές του για υγεία, καλοτυχία και ευημερία στη δουλειές στα μέλη και τους φίλους του την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου. Και, παρότι οι συνθήκες δεν ευνοούν τις διοργανώσεις με φυσική παρουσία, δεν αποτέλεσαν τροχοπέδη στις ατέρμονες προσπάθειες του ΙΠΕ να κάνει τα μέλη του να νιώθουν μια μεγάλη οικογένεια.

Επιπροσθέτως, παρέμεινε πιστό στη δέσμευσή του να ενισχύει έναν οργανισμό το πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας ― αξία που πλέον αναδεικνύεται σε μία από τις πλέον σημαντικές για επιχειρήσεις, οργανισμούς και άτομα. Ο οργανισμός που επελέγη είναι το Αναρρωτήριο Πεντέλης (πρ. Π.Ι.Κ.Π.Α.), που είναι Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Απευθύνεται σε βρέφη και νήπια που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης όταν δεν διαθέτουν οικογενειακό περιβάλλον, δεν διαβιούν σε κατάλληλο περιβάλλον, βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι εγκαταλελειμμένα, παραμελούνται, έχουν κακοποιηθεί με διάφορους τρόπους, η οικογένειά τους βρίσκεται σε κρίση, είναι θύματα εγκληματικής πράξης.

Στην εισαγωγική ομιλία του ο Πρόεδρος του ΙΠΕ Αντώνης Ποταμίτης έκανε μια σύντομη ανασκόπηση του έργου του Ινστιτούτου για το 2020, αλλά επικεντρώθηκε στη στρατηγική του ΔΣ για το 2021 με βασικούς πυλώνες την εκπαίδευση, τη συμβολή στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, το networking και τη σύσφιξη σχέσεων. Επίσης, παρουσίασε το νέο ΔΣ του ΙΠΕ με τις αρμοδιότητες που έχει επιφορτισθεί ο καθένας: Ο Κώστας Βαλκάνας με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου είναι αρμόδιος για θέματα υλοποίησης στρατηγικής και στόχων του Ινστιτούτου, ο Αλέξης Ζητρίδης με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου Α’ είναι αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και εξωστρέφειας, ο Πέτρος Χανής με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου Β’ είναι αρμόδιος για θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης μελών, ο Κώστας Σωτηρούδης με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα είναι αρμόδιος για την τήρηση των αξιών και αρχών του Ινστιτούτου, η Κρίστη Μουσιώνη με την ιδιότητα της Υπεύθυνης των Οικονομκών & Διαχείρισης είναι αρμόδια για τα οικονομικά θέματα όπως και διετέλεσε Project Leader του Συνεδρίου Πωλήσεων του 2020, ο Βαγγέλης Καλαμπόκας με την ιδιότητα του Project Owner είναι αρμόδιος για την αναβάθμιση των Sales Excellence Awards, ο Χρήστος Παπαγιαννόπουλος είναι αρμόδιος για την επέκταση του δικτύου του Ινστιτούτου, η Ελένη Κοντού διετέλεσε Project Leader της εκδήλωσης κοπής πίτας, η Ειρήνη Τσεβδού είναι Project Leader των CEO Meetings, ο Παναγιώτης Αδαμαντιάδης με την ιδιότητα του αναπληρωματικού μέλους συμμετέχει σε ομάδες εργασίας όπως στην ομάδα διοργάνωσης της κοπής πίτας, ο Λουκάς Πετρούνιας με την ιδιότητα του αναπληρωματικού μέλους είναι αρμόδιος για θέματα μάρκετινγκ και η Δήμητρα Καμβάση με την ιδιότητα του συνδεδεμένου μέλους συμμετέχει υποστηρικτικά σε διάφορες ομάδες εργασίας,

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, Πρόεδρος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στην μακρόχρονη πορεία του στον κλάδο του αθλητισμού, ως παίκτης αλλά και ως προπονητής, διηγούμενος ιστορίες και περιστατικά που ανέσυραν ευχάριστες αναμνήσεις στις παλαιότερες γενιές αλλά και έδωσαν γνώσεις στις νεότερες.

Ο Νίκος Πρέζας, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Volkswagen, μοιράστηκε απόψεις και τάσεις που θα προσδιορίσουν την επόμενη μέρα στον τρόπο που σκέφτονται, επιλέγουν, αγοράζουν και καταναλώνουν οι άνθρωποι και πώς η κουλτούρα των πωλήσεων αλλάζει για να καλύψει νέες ανάγκες και νέους τρόπους επικοινωνίας προϊόντων και υπηρεσιών.

Η brand ambassador της AMBYΞ, Ιωάννα Αδαμοπούλου, έξειξε τον τρόπο παρασκευής του κοκτέηλ Queen’s Flower ενώ οι συμμετέχοντες ύψωσαν εξ αποστάσεως τα ποτήρια για καλή χρονιά από μακριά, καθώς το ΙΠΕ, τηρώντας και φέτος της παραδόσεις, αλλά με ένα πιο... σύγχρονο τρόπο, είχε αποστείλει ένα κουτί με την βασιλόπιτα, ένα αφρώδες κρασί prosecco Gancia και τσιπς!

Η Ελένη Κοντού, Μέλος του ΔΣ και Project Leader της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στον σκοπό της πίτας και στην παραδοσιακή πλέον ετήσια εκδήλωση του ΙΠΕ, και στο τέλος ο Πρόεδρος έκοψε την πίτα και κληρώθηκαν τα δώρα.

Χορηγοί ειδών και δώρων για την κλήρωση ήταν οι: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ALLIANZ, COSMOTE, HEALTHY HABITS, HUAWEI, GANCIA, P&G, PRAKTIKER, ROWENTA