Καλωσορίζοντας το 2020 - ΙΠΕ
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2020

Καλή διάθεση, πηγαίο χαμόγελο και λάμψη αισιοδοξίας χαρακτήρισαν την εκδήλωση κοπής πίτας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 στον Ιππικό Όμιλο Αθηνών. Άνω των 150 μελών και φίλων του ΙΠΕ αντάλλαξαν ευχές για το 2020 και προσδοκίες για «καλές πωλήσεις», αποδοτικά έργα, δημιουργικά σχέδια και προσωπικές επιτυχίες τη χρονιά που ήδη διανύουμε.

Τα τελευταία χρόνια το ΙΠΕ ενισχύει οικονομικά έναν οργανισμό στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας και για εφέτος επιλέχθηκε το The Happy Art, που είναι ένας ευρωπαϊκός μη κερδοσκοπικός φορέας με αντικείμενο τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών εξυπηρέτησης και πρόσβασης ΑμεΑ σε χώρους ψυχαγωγίας και καθημερινών δραστηριοτήτων. Ο εκπρόσωπος του οργανισμού Χρήστος Καρακασίδης παρουσίασε τις δράσεις τους και ευχαριστίστησε το ΙΠΕ θεωρώντας ότι έτσι μπαίνουν οι βάσεις για μια ευρύτερη συνεργασία.

Στην εισαγωγική ομιλία του ο Πρόεδρος του ΙΠΕ Αντώνης Ποταμίτης έκανε μια σύντομη ανασκόπηση του έργου του Ινστιτούτου για το έτος του 2019 και τόνισε ότι το ΙΠΕ έχει καταφέρει να εκπληρώσει το όραμά του, να αποτελέσει δηλαδή έναν ισχυρό θεσμικό φορέα και αυθεντικό εκφραστή της κοινότητας των πωλήσεων, πιστεύοντας βαθιά στον άνθρωπο και στηριζόμενο σε αξίες όπως η ακεραιότητα, η υπευθυνότητα, ο επαγγελματισμός, το πάθος και ο αλληλοσεβασμός. Επιπροσθέτως, καθώς κατανόησε έγκαιρα την αλλαγή των δεδομένων που συντελούνται διαρκώς σε κάθε επίπεδο, φρόντισε να ενισχύσει τα μέλη του με κάθε διαθέσιμο μέσο, ώστε να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν πάνω σε κάθε νέο αφορά τη διαρκώς μεταλλασσόμενη επιστήμη των πωλήσεων.

Τις σκέψεις του για το νέο που διαμορφώνεται στον χώρο των πωλήσεων μοιράστηκε με το ακροατήριο ο Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο ΟΠΑ και Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος τεκμηρίωσε το σκεπτικό βελτίωσης των συνθηκών του επιχειρείν και πώς οι άνθρωποι των πωλήσεων μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις αλλαγές.

Για πρώτη φορά αποδόθηκε ο τίτλος του επίτιμου μέλους στην ιστορία του ΙΠΕ και συγκεκριμένα τον πρώτο ΔΣ του οργανισμού για τη συμβολή τους στη στήριξη των πρώτων χρόνων λειτουργίας του νεοσύστατου οργανισμού μετά από ομόφωνη απόφαση του παρόντος ΔΣ. Η κίνηση χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους και το βίντεο με συνεντεύξεις ατόμων της πρώτης ομάδας διοίκησης που επιμελήθηκε η εταιρεία φωτογραφιών και βίντεο ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ με την επίβλεψη του μέλους του ΔΣ Άγγελου Μάρκου, που είχε αναλάβει και την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, προκάλεσε πνευματώδη σχόλια και δημιούργησε μια αληθινά γιορτινή ατμόσφαιρα. Επίσης το τίτλος του επίτιμου μέλους αποδόθηκε και στον καθηγητή Γεώργιο Δουκίδη για τη διαρκή στήριξή του στις δράσεις του ΙΠΕ.

Επίτιμο μέλος του ΙΠΕ χρίστηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης ως αυθεντικός εκφραστής του χώρου των πωλήσεων, με έργο που χαρακτηρίζεται από πάθος και αφοσίωση στο επάγγελμα του πωλητή. Ο κύριος Γεωργιάδης, απολαυστικός και «ζωντανός» όπως πάντα στις παρουσίες του, γοήτευσε το ακροατήριο με ένα λιτό και ουσιαστικό χαιρετισμό.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και η κλήρωση των δώρων ενώ η βραδιά έκλεισε με ελαφρύ φαγητό, ποτό και ευχάριστο networking.

Χορηγοί τροφίμων και ποτών ήταν οι: Άλφα Ζύμη, Grecian Living, Elvida Foods, Evlogia, LITELIME, ΛΟΥΞ, Johnnie Walker, Οινοποιείο Λαφαζάνης, Π.Υ.Φ., The Bakers, Φρεσκούλης.

Τα δώρα για την κλήρωση των λαχνών πρόσφεραν οι: Ask4Travel, Evlogia, Κωτσόβολος, Praktiker, Το Μετόχι.

Ενώ την εκδήλωση πρόβαλαν οι: Boussias Communications, Direction, BNB και FNB.